Sohbete Giriş Yap

13 Aralık 2013 Cuma

Çerezlere Bağlı Kimi Takip Etmeli Önerileri

Twitter son günlerde yaptığı güncellemeler ile oldukça tepki çekmeye başladı. Özellikle sol barda bulunan kimi takip etmeli eklentileri insanların akıllarında Twitter’ın gizliliği ihlal edip etmediği konusunda soru işaretleri oluşturuyor. Bu rahatsızlıklardan dolayı twitter’ın son günlerde bir güncellemesi daha oldu ve kullanıcılarıyla bir anlaşma yoluna gitti. Ancak bu anlaşma açık olan her hasapta kabul edilmiş olarak addedildi.

Twitter Takip Önerisi
Twitter takip etme
Bu güncellemeyle Twitter, kullanıcıların web sitelerinde dolaşım geçmişlerini takip ederek, onlara kimi takip etmeli sekmesinde öneriler sunuyor. Yani twitter bizleri takip ediyor. Örnek olarak şunu verebiliriz:
Son zamanlarda genellikle futbol ile alakalı sitelerde dolaşırsanız, twitter sizlere kimi takip etmeli önerisi olarak daha çok futbol ile alakalı öneriler getiriyor. Eğer chat sitelerinde dolaşmışsanız bu sefer de twitter sizlere daha çok chat hakkında tweet atan kimseleri öneriyor.

Güncelleme Sonrası Kullanım ve Uygulama
Sanırım bu güncelleme daha çok web sayfası ve ürün tanıtımı yapan kimselerin işlerine yarayacak. Belli bir kitleye hitap eden bu web site ve ürün sahipleri, elde etmek istedikleri kitlelerin öneri sayfalarında gözükebilecekler. Ancak Twitter’ın bu şekilde bir güncelleme yapması ve çerez kullanımı anlaşmasını çok sonradan çıkarması birçok kullanıcının da tepkisini topladı. Twitter’ın “Do Not Track” adını verdiğini ve bu anlaşma sayesinde dilerseniz Twitter’ın takibinden de sıyrılabilirsiniz. https://twitter.com/settings/security linkine giderek “En son ziyaret ettiğim sayfalara dayanarak Twitter'ı benim için kişiselleştir”den tiki kaldırarak kendi gizliliğinizi sağlayabilir ve Twitter’ın takibini durdurabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder